Vstup na web
Sledování trasy
Můžete vytvářet libovolný počet sledování, včetně těch, která běží současně.
Například můžete vytvořit sledování na celou cestu, které běží nepřetržitě. Zároveň můžete vytvořit sledování na tříhodinovou stezku.
Je jasné, že po ty tři hodiny se obě sledování fyzicky shodují. Ale jsou to různá sledování a ve druhém budou jen tyto tři hodiny.
Sledování můžete spouštět a zastavovat. Vytvoříte sledování, potom ho spustíte, a když je třeba - zastavíte. Poté ho můžete spustit znovu.
Například máte během cesty několik stezek. Můžete vytvořit sledování pro každou z nich. Ale můžete také vytvořit společné sledování stezek. Budete ho spouštět před každou stezkou a zastavovat, když stezka skončí.
V takové konfiguraci můžete mít tři současně běžící sledování:
- sledování na celou cestu;
- sledování na danou stezku;
- společné sledování stezek.
Na videu uživatel vytváří sledování na celou cestu, na stezku č. 1 a na všechny stezky. Potom všechna tři sledování spustí a nakonec všechna zastaví.
Pokud běží aspoň jedno sledování, uvidíte na úvodní obrazovce červené tlačítko s nápisem "ON".
Sledování funguje jen při spuštěné aplikaci:
- pokud aplikaci minimalizujete, sledování pokračuje;
- pokud aplikaci zavřete, sledování se zastaví;
- pokud aplikaci s běžícím sledováním zavřete a pak ji zase spustíte, sledování pokračuje.
Mapa a galerie
Sledování si můžete prohlížet na mapě i jako galerii.
Můžete upravovat název a měnit titulní fotografii.
Můžete přidávat a odebírat fotografie z galerie.
Do sledování můžete přidávat fotografie. Pokud používáte mobilní zařízení s iOS, můžete prostě nechat zaškrtnuté políčko "automaticky přidávat fotografie". Fotografie, které pořídíte během běžícího sledování, se pak budou přidávat samy.
Samozřejmě můžete galerii kdykoli upravit a odstranit to, co nepotřebujete.
Na zařízeních s Androidem bohužel automatické přidávání fotografií nefunguje. Technicky je to možné, ale Google má velmi přísná pravidla pro volný přístup k fotografiím, který aplikacím poskytuje. Naše aplikace pod oprávnění Google nespadá. Ručně ale můžete fotografie přidat na jakémkoli zařízení.
Všimněte si, že mobilní zařízení ne vždy přidávají k fotografiím zeměpisné souřadnice. Oprávnění se nastavuje v nastavení vašeho zařízení, na místě, které závisí na platformě a modelu. enot66 geolokaci fotografií opravuje i tehdy, když ji vaše zařízení nenastavuje, ale je lepší nastavení zkontrolovat.
Export
Sledování můžete exportovat, abyste je ukázali svým přátelům. Dostanete pak odkaz na exportovanou galerii. Je to běžný odkaz, který vypadá zhruba takto: enot66.com/r/erdfrd.
Lze ho otevřít v běžném prohlížeči. Pokud vaši přátelé používají aplikaci enot66, mohou odkaz přidat do okna "Sledování přátel" a prohlížet sledování v aplikaci.
Mějte na paměti, že exportem sledování ho potenciálně zpřístupňujete celému internetu. Neexportujte sledování, která byste nechtěli některým lidem ukazovat.
Samozřejmě můžete kdykoli smazat jak místní, tak sdílené sledování. Pokud smažete místní sledování, které bylo sdílené, smaže se i to sdílené.
Sdílené sledování má trochu jinou ikonu "Sdílet". V seznamu sledování vidíte, která jsou sdílená.
Platformy
Můžete si nainstalovat aplikaci pro iOS nebo Android, nebo použít web.
Web pomáhá jen s plánováním, protože doprovod na cestě závisí na tom, kde se právě nacházíte, a s počítačem v ruce obvykle nikdo nechodí.
Vstup na web
Web není určen pro mobilní zařízení a nepodporuje funkce doprovodu na cestě. Použijte prosím mobilní aplikaci pro svou platformu.